444 3 703

Viral Enfeksiyon Nedir? Belirtileri Nelerdir?

 

 “Viral enfeksiyon nedir?” sorusu hastalık mevsimlerinin en merak edilen konularından biridir. Karın aÄŸrısı, yüksek ateÅŸ, halsizlik, boÄŸaz ve baÅŸ aÄŸrısı gibi belirtilerle kendini gösteren viral enfeksiyon; virüslerden kaynaklanır. Peki belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte merak edilenler ve bilinmesi gerekenler:

Viral Enfeksiyon Nedir?

“Viral enfeksiyon ne demek?” sorusu merak edenler için ÅŸu ÅŸekilde yanıtlanabilir:

Virüslerin neden olduÄŸu rahatsızlıklardır. Alt ve üst solunum enfeksiyonları, kızamık, uçuk, soÄŸuk algınlığı, kızamıkçık, siÄŸil, suçiçeÄŸi, kuduz, HIV, HPV ve çocuk felci bu rahatsızlıklar arasındadır. Bu rahatsızlıklardan bazıları hafif seyirlidir bazıları da ağır tablolara neden olur. Bu hastalıkların tümü antibiyotik ilaçlarla önlenemez. Çünkü antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonlara karşı etkili bir tedavi yöntemidir.

Viral Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir?

Viral enfeksiyon belirtileri aşağıdaki gibidir:

  • AteÅŸ,
  • BaÅŸ aÄŸrısı,
  • BoÄŸaz aÄŸrısı,
  • İshal,
  • Karın aÄŸrısı,
  • Öksürük,
  • Yorgunluk.

Viral Enfeksiyon Neden Olur?

“Viral enfeksiyon neden olur?” diye merak ediyorsanız bu durumun virüslerden kaynaklandığını bilmelisiniz.

Bebeklerde Viral Enfeksiyon Nedir?

Bebeklerde viral enfeksiyon, birçok farklı sebepten dolayı yaÅŸanabilir. Özellikle havadaki ani sıcaklık deÄŸiÅŸimleri. Viral enfeksiyon geçiren bebeklerde hafif ateÅŸ, burun tıkanıklığı, huzursuzluk, bazı durumlarda kusma, uyku sorunları, ishal gibi belirtiler görülebilir. Bu durumda mutlaka doktora baÅŸvurulmalıdır.

Viral Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Viral enfeksiyon tedavisi için antiviral ilaçlar ile gerçekleÅŸtirilir. Bu ilaçların pek çoÄŸu virüsün kopyalanmasına engel olacak ÅŸekilde çalışır. Bir diÄŸer antiviral ilaç türü de viral enfeksiyonlar karşısında bağışıklık tepkisini kuvvetlendirendir. Bu ilaçlar aşılar ve immünoglobinlerdir. Viral enfeksiyon ilaçları genellikle oral yolla alınır. Bu ilaçlardan bazıları kana veya damara enjeksiyon ile uygulanır. DiÄŸer antiviral ilaçların kullanımı da merhem, krem, göz damlası ÅŸeklindedir.

Viral Enfeksiyona Ne İyi Gelir?

“Viral enfeksiyona ne iyi gelir?” sorusu merak edenler için ÅŸu ÅŸekilde yanıtlanabilir:

  • Dinlenilmeli.
  • Eller düzenli yıkanmalı.
  • Hafif besinler tüketilmeli.
  • Sıvı alımı arttırılmalı.
  • Tabak, çatal ve bardak gibi eÅŸyalar ortak kullanılmamalı.

Viral Enfeksiyon Nasıl Bulaşır?

“Viral enfeksiyon nasıl bulaşır?” sorusu da merak edilen konular arasında. Viral boÄŸaz enfeksiyonu ve viral kaynaklı olan enfeksiyonlar genellikle solunum, temas ve ağız yolu ile bulaşır. BulaÅŸmaların önlenmesinde karantina, el hijyeni, ortak kullanım alanlarının hijyeni, besinlerin doÄŸru hijyen koÅŸullarında hazırlanmasıdır.

Viral Enfeksiyon Kaç Gün Sürer?

“Viral enfeksiyon kaç günde geçer?” diye merak ediyorsanız genellikle soÄŸuk algınlığı kaynaklı viral enfeksiyonları 1 hafta içinde geçtiÄŸini ancak bu sürenin viral enfeksiyon türüne baÄŸlı olarak 2 haftaya kadar çıkabildiÄŸini bilmelisiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 18.03.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 18.03.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER