444 3 703

Binlerce Kişi Diyabetten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde Kurtuldu

Bilgi Talep Formu

Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al Samsun’da binlerce ÅŸeker hastasına umut olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinden Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'ne gelerek Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al tarafından ameliyat edilen ÅŸeker hastaları, ameliyat sonrası saÄŸlığına kavuÅŸarak memleketlerine geri dönüyorlar.

Tip 2 diyabet hastalı için uygulanan ameliyat yöntemi hakkında bilgi vere Op. Dr. Muzaffer Al, "Tipiki Åžeker Hastalığı, Ülkemiz ve Dünya için önemli bir hastalık. YakÅŸasık 2014 yılından bu yana kliniÄŸimizde Tip 2 Åžeker Hastalarına Metabolik Cerrahi uyguluyoruz kapalı yöntemle. Dünyanın her köÅŸesinden bu ameliyat için geliyorlar. Ameliyat ettiÄŸimiz hastaların yüzde 93'ü artık insülün kullanmıyor. Pek çok hastamızın hayat kalitesi arttı" dedi.

SAÄžLIÄžIMA KAVUÅžTUM
Ameliyat olmak için UÅŸak'tan gelen 60 yaşındaki Elif Yavuz Åžeker, 10 senedir bu hastalıktan muzdarip olduÄŸunu dile getirerek, "Ameliyattan önce diyet yapmaya uÄŸraşıyordum. Yemek yediÄŸimde ÅŸekerim 350 - 400'leri buluyordu. Parmaklarımın ucunda yanmalar, iltihaplanma oldu. Parmaklarımı kesicekler diye korktum. Doktorumuzu internetten araÅŸtırdım baÅŸarılarını. Bugün taburcu olacağım ve kendimi çok iyi hissediyorum. Bir haftta olmasına raÄŸmet gayet iyiyim" diye konuÅŸtu.

YURT DIŞINDAN GELDİM
10 yıldır ÅŸeker hastası olan 49 yaşındaki Salim Mehmed Ameliyat için Bulgaristan'dan geldi. Tip 2 diyabet olan Mehmed, "Tip 2 diyabet olunca normal hayatınızda kısıtlamalar oluyor. İstediÄŸiniz gibi yiyip içemiyorsunuz. Burada bir arkadaşım ameliyat olmuÅŸtu ve çok memnun kaldı bu nedenle buraya geldim. Henüz ameliyat olmadım ama amaliyattan sonra çok daha iyi olacağım" dedi.

HASTALIÄžIN ÇÖZÜMÜ VARMIÅž
Ameliyat için Kayseri'den gelen 65 yaşındaki Hatice Kocakaplan, "18 yıldır bu çileyi çekiyordum. Hastaneye gittim ÅŸekerimin 300'e kadar çıktığını söylediler. Halsizlik vardı. Yemek yediÄŸimde uykum geliyordu. Doktorumuzu televizyondan gördüm. Kızıma dedim ÅŸeker hastalığının çözümü varmış diye. Geldim ameliyat oldum. Ameliyat olalı 4 gün oldu ama ÅŸu an daha iyi hissediyorum" dedi.

ÖMÜR BOYU ÇEKMEKTEN KURTULDUK
10 senedir ÅŸeker hastası olan 50 yaşındaki Muharrem Bellek, "Ameliyat için Kocaeli'den geldim. Son zamanlarda gözlerimde görme bozukluÄŸu olmaya baÅŸladı. Çok uyku ve halsizlik vardı. İlaçlar ve iÄŸnelerle nereye kadar devam edecek? Arkadaşım öÄŸrenmiÅŸ Muzaffer Bey'i ve hastalığa kesin çözüm olduÄŸunu. Ömür boyu bu hastalığı çekmemek için buraya geldik" diye konuÅŸtu.

İNSÜLİNE İLAÇA SON!
Yine Kocaeli'den tedavi için Samsun'a gelen 38 yaşındaki Burhanettin Aydın, "15 yıldır ÅŸeker hastasıyım Hapla, insülün ile bu iÅŸin çözülmeyeceÄŸini anladık. Muzaffer hocamdan ameliyat olan arkadaÅŸlarımızın tavsiyesi üzerine geldik. Åžeker Hastasıysan kısıtlı yaÅŸamak zorundasın. Ameliyatımın beÅŸinci günü. Åžu an çok iyiyim. İnsüline ve ilaca son noktayı koyduk" dedi.
 

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan Tip 2 diyabet cerrahisi ile ilgili merak ettiklerinizi öÄŸrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 27.09.2024 14:14Yayınlanma Tarihi: 29.07.2017 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!